Szybki i fajny pomysł na spotkanie towarzyskie,
wieczór
przed tv, czy dla zwykłej przyjemności
Wariant 1 – dla tych na diecie
Potrzebujesz wafli ryżowych naturalnych i sos (przepis
niżej)
Wariant 2 - dla tych niekoniecznie na diecie
Długa bagietka, kroisz po ukosie smarujesz masełkiem
czosnkowym albo zwyczajnie układasz co lubisz. Posypujesz tartym żółtym serem
lub układasz plaster mozzarelli.
Wkładasz do piekarnika na 5 minut i podajesz z
sosem
Sekretem jest sos – to on jest główną atrakcją dania
Składniki:
Suszone pomidory w zalewie ziołowej 1/3 słoiczka
Puszka pomidorów krojonych
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka
Z puszki pomidory „samo gęste” wkładamy do garnka i włączamy
na maleńkim gazie.
Cebulę i czosnek drobno kroimy, na patelce z olejem szklimy –
dodajemy do pomidorów.
Doprawiamy przyprawami i koncentratem według gustu.
Blendujemy
Kroimy drobno pomidory suszone, dodajemy do garnka do
pozostałych składników.
Na moim zdjęciu niestety niewiele co zostało, tak szybko zniknęło 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz