Super przepis w dwóch wariantach dla tych na diecie i nie tylko 😇
Składniki
Jedna podwójna pierś z kurczaka
Kapusta kiszona
Cebula
Kapusta kiszona
Pieczarki
Przyprawy
Wersja podstawowa
Płuczemy, odciskamy i gotujemy kapustę kiszoną.
Szklimy cebulkę i dodajemy, do kapusty.
Pieczarki kroimy w kawałeczki, smażymy na patelni, odparowujemy wodę,
dodajemy do kapusty.
Całość gotujemy do miękkości – doprawiamy solą i pieprzem, według gustu.
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek, tak aby wyszły nam 4 plastry.
Obsypujemy ulubionymi przyprawami.
Gdy kapustka będzie gotowa nadziewamy nią pierś i zamykamy wykałaczkami.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego,
na spodzie dobrze również jest ułożyć
warstwę kapusty, aby mięsko nie przywarło.
Wkładamy do piekarnika na 40 min.
Wersja dla nie będących na diecie
Dodatkowo nadziane piersi kapustą obtaczamy w zmąconym jajku i bułce
tartej i podsmażamy na patelce z każdej ze stron.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego i do piekarnika.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz