czwartek, 30 marca 2017

Leczo

Mój przepis na leczo.
Składa się z dużej ilości warzyw, a jak wiadomo warzywa to samo zdrowie.
To jest również ulubiony przepis mojego dziecka, które zawsze twierdzi, że za mały garnek wzięłam do gotowania, najlepszy to byłby kocioł żołnierski.

Składniki:
Cebula
czosnek
kiełbaska cienka chorizo
papryka czerwona najwięcej, żółta, zielona (może też być sama czerwona)
cukinia
pomidory (mogą być z puszki krojone)
papryczka chili 

Do garnka z odrobiną oleju wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę aby się zeszkliła, następnie dodaję również pokrojony czosnek.
Pozostałe składniki kroję w kostkę i po kolei dodaję : kiełbaskę, paprykę, cukinię, chili papryczkę i pomidory.
Doprawiam słodką papryką mieloną, solom i pieprzem.
Czasem dla podkręcenia smaku dokładam kostkę wołową W (nigdy Kn.)

Smacznego.
Danie znika błyskawicznie z talerzy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz