Bycie na diecie wcale nie musi oznaczać jedzenia tektury ewentualnie
wacików.
Chciałabym zaproponować super szybki przepis w dwóch
wariantach,
dietetycznym obiadowym i po lekkiej modyfikacji jako świetna
przystawka na imprezę.
Składniki
Pierś z kurczaka, łyżka oleju lub oliwy, sól, pieprz,
papryka słodka mielona
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy.
Z oleju i przypraw robimy
marynatę nacieramy mięsko, można jeszcze skropić sokiem z cytryny według gustu. Marynujemy przynajmniej godzinę w lodówce, czasami marynuję
na wieczór aby rano zaoszczędzić czasu.
Pieczemy ok. 40 minut 175 stopni w zamkniętym naczyniu
żaroodpornym (można podlać odrobinką wody aby było bardziej soczyste w
środeczku). Oczywiście czas pieczenia zależy od tego ile porcji mięsa
przygotowujemy w jednej turze.
Mięsko zrobione do tego kasza i surówka – pyszny OBIAD GOTOWY
Jako przystawka na imprezę
Składniki jw., 2 brzoskwinie z puszki, musztarda francuska, majonez
Przygotowane jak wyżej mięso kroimy po ukosie w około
centymetrowe paski, na każdy kawałek układamy plaster brzoskwini z puszki i
polewamy sosem (musztarda francuska plus majonez– proporcje według uznania).
Proste i smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz